De bijzondere context van een Wtp transitie

De Nederlandse pensioensector is in de ban van één van de grootste en meest ingrijpende veranderingen sinds zijn ontstaan. Deze verandering vraagt pensioenuitvoerders en uitvoeringsorganisaties om vergaande aanpassingen in de uitvoeringsketens door te voeren. Nu is de pensioensector niet vies van het doorvoeren van aanpassingen, denk maar eens aan het uitfaseren van eindloon- en VUT-regelingen, aansluitingen op de loon-inwinningsketen of het pensioenregister en wijzigingen in pensioenrichtleeftijden.

En het is algemeen bekend dat het doorvoeren van dergelijke wijzigingen problematiek met zich meebrengt. De context waarbinnen de Wtp overgang gerealiseerd moet worden, is echter uniek. In deze whitepaper delen wij wat we in de praktijk tegenkomen over de complexe context waarbinnen een Wtp transitie plaatsvindt en hoe dit op een goede manier te beheersen valt.

Wtp transformatie raakt volledige bedrijfsvoering

Het invoeren van de Wtp is een transformatie voor pensioenuitvoerders en uitvoeringsorganisaties. Meerdere onderdelen rondom de pensioentoezegging en -uitvoering veranderen significant. In de volledige breedte zijn de aanpassingen onderling van elkaar afhankelijk en omvatten ze zowel strategische aspecten, werkprocessen, technologische wijzigingen. Daarnaast hebben ze impact op de bedrijfscultuur. De transformatie naar een post-Wtp pensioenuitvoerder of uitvoeringsorganisatie heeft een aantal bijzondere kenmerken die ervoor zorgen dat het implementeren van een Wtp regeling een stuk complexer is dan de voor de pensioensector herkenbare wijzigingen.

In dit whitepaper gaan we in op vier van deze bijzondere kenmerken.

Geschreven door Linda Verweerde - Sr. Consultant en Rick Goossens - Business Line Life & Pensions.

Meer weten?

Ontvang het whitepaper in je mail

Over Ensur

Ensur is een specialistische en onafhankelijke consultancy organisatie met 100% focus op pensioen en verzekeren. Wij realiseren samen met de klant succesvolle transformaties, van advies tot executie.

Hoe wij ons onderscheiden? Samen hebben wij alle expertise in huis. We zijn open, eerlijk en helder en laten ons niet kaderen. Met passie maken wij samen de pensioen- en verzekeringswereld een beetje beter. Onze visie is dan ook om op een inspirerende manier bij te dragen aan pensioen- en verzekeringsgeluk.

Ontdek hoe Ensur jou kan helpen bij de Wtp transformatie

Plan een kennismaking