Terug naar overzicht

Klantcase: Festina Finance

Van Utrecht tot Kopenhagen
Namens Festina Finance ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van het softwarepakket ‘Festina Finance Life and Pensions solution’ bij een Nederlandse pensioenuitvoerder. Festina Finance is een in Kopenhagen gevestigd fintech-bedrijf, dat geavanceerde softwaresystemen voor financieel beheer ontwikkelt. Mijn opdracht betekent in grote lijnen: bewaken van de overall planning in relatie tot de contractuele en operationele afspraken, afstemmen met stakeholders bij de klant en het aansturen van development teams in Denemarken. In nauwe samenwerking met Colosseus Consult is Ensur partner van Festina Finance voor deze implementatie. Namens Ensur en Colosseus ben ik ook verantwoordelijk voor het aansturen van ons consulting team van zeven collega’s, echt heel tof!

Complex, risico en nieuwsgierig
Ik heb veel ervaring met het aansturen van complexe programma’s, zowel aan de kant van de klant als aan de kant van leverancier. Ik ken de wereld van pensioenuitvoerders en fondsen goed en begrijp de vraag van de klant. Daarnaast heb ik ervaring met programma’s waar IT een belangrijke rol speelt, wat betekent dat ik vrij goed kan inschatten waar er risico’s zitten en om vervolgens daarop te anticiperen. Via jarenlange ervaring heb ik goed zicht op wat nodig is om de diverse stakeholders binnen programma's betrokken te houden. Deze helikopterview met tegelijk mijn nieuwsgierigheid naar de inhoud zorgt ervoor dat ik met zowel stakeholders (senior management) als de developers goed overweg kan.

Het jaar van de uitdagingen
Zowel Festina Finance als de klant hebben hele goede mensen op het programma ingezet, die elkaar bovendien goed weten te vinden. Zo'n synergie in praktijk te zien, vind ik prachtig. Tot nu toe was de eerste periode het lastigst, omdat alle partijen aan elkaar moesten wennen en er een werkwijze moest worden gevonden die voor alle betrokkenen goed past. Dat heeft behoorlijk wat energie en discussies opgeleverd, maar uiteindelijk is er een flow gevonden waarin er enorm veel is opgeleverd. Ik houd er rekening mee dat we het komend jaar, het jaar voorafgaand aan het in productie nemen van het systeem, wel tegen nieuwe uitdagingen gaan aanlopen. Het gaat immers best spannend worden.

Regie en ontzorgen
Het echte succes moet nog komen, als de klant het nieuwe systeem volgens planning in productie kan nemen. Maar er zijn een paar dingen waar ik stiekem nu al best trots op ben. Ten eerste vind ik het heel gaaf dat we een samenwerking met de klant van Festina Finance hebben ontwikkeld die echt boven verwachting goed verloopt. Dat is een hele belangrijke basis voor het succes tot nu toe: het afgelopen anderhalf jaar hebben we vrijwel volledig volgens planning opgeleverd. Daarnaast ben ik ook trots op de bijdrage die we als team van Ensur en Colosseus leveren aan het programma. We nemen op een aantal onderdelen echt de regie en ontzorgen Festina Finance.

Mijn werk bij Ensur
Binnen Ensur ben ik verantwoordelijk voor de business line Life & Pensions. Ik geef leiding aan het ons team van meer dan twintig consultants, doe aan business development en sales en geef mede leiding aan Ensur. Dat is een hele pittige workload, maar ik doe het met heel veel plezier. Ik krijg vooral heel veel energie van het steengoede, gave team consultants dat we in een krappe drie jaar hebben verzameld.

Meer over cases

Terug naar overzicht

Ik krijg vooral heel veel energie van het steengoede, gave team consultants

Rick Goossens