Terug naar overzicht

Bewezen aanpak voor een effectief Wtp communicatieplan

De uitdaging van Wtp transitiecommunicatie

Het uiteenzetten en onderbouwen van alle Wtp transitiecommunicatie in één begrijpelijk communicatieplan, is een uitdaging. Want goed communiceren is moeilijk, zeker als het gaat om een onderwerp als pensioen. Ondanks de grote inspanningen vanuit de sector blijft het lastig mensen te bereiken en te activeren, dat heeft het afgelopen decennium ons wel laten zien. Een goed Wtp communicatieplan is daarom essentieel voor een geslaagde transitie.

Succesfactoren voor het Wtp communicatieplan

Vanuit onze praktijkervaring hebben we meerdere succesfactoren kunnen identificeren om tot een kwalitatief goed communicatieplan te komen. Zo is het onder andere essentieel dat je het communicatieplan met onderzoeken en data kunt onderbouwen, dat het plan gedragen wordt door de uitvoeringsketen (van fonds tot uitvoeringsorganisatie), en herkenbaar is voor de deelnemers in de populatie. Met behulp van een projectmatige, multidisciplinaire en gefaseerde projectaanpak kun je tot een hoogwaardig communicatieplan komen.

Wil je weten hoe je dit concreet aanpakt? Lees dan het hele artikel, geschreven door Linda Verweerde - Ensur & Koen Vaassen - Optio Pensioen

Download ➢ Bewezen aanpak voor een effectief Wtp communicatieplan

Meer over wtp

Terug naar overzicht