Terug naar overzicht

De eerste maanden van Andries

Per 1 oktober is Andries Harder begonnen als senior consultant bij Ensur. Hij neemt ons mee in zijn eerste maanden bij het Utrechtse groeikanon dat de pensioen- en verzekeringssector elke dag een beetje beter wil maken.

“Ensur benaderde mij via LinkedIn en de manier waarop maakte dat ik openstond voor een gesprek”, zo geeft Andries aan. “Wat mij erg aansprak was de energie, passie en beleving die in alle gesprekken naar voren kwam. En na elk vervolggesprek was er aan beide kanten een moment van reflectie om vast te stellen of het gevoel sterk genoeg was. Dat bleef na elke ronde van beide kanten zo en dus ben ik op 1 oktober met veel plezier gestart.”

Tijdens zijn studie Beleid en Management Gezondheidszorg in Rotterdam kwam de nu 46-jarige geboren en getogen Leeuwarder als stagiair in de financiële sector terecht, om er tot op de dag van vandaag werkzaam te blijven. Inmiddels heeft Andries ervaringen opgedaan bij CenE Bankiers, Nationale-Nederlanden, ING en Willis. Voor zijn overstap naar Ensur was hij negen jaar werkzaam bij pensioenuitvoerder PGGM als manager van diverse teams binnen Pensioenbeheer en als senior projectmanager binnen Vermogensbeheer.

Sinds dag 1 zet Andries zijn opgedane ervaringen in bij één van de klanten van Ensur. “Het gaat om een middelgroot pensioenfonds dat ik samen met enkele collega’s mag ondersteunen bij het realiseren van de ambitieuze projectenkalender voor 2023. Ik voel me er als een vis in het water, want samen met de vaste medewerkers is er echt de ambitie om het nog beter te maken voor de deelnemers van het fonds.”

Ook intern bij Ensur is er veel te doen in het verder helpen groeien van de organisatie, variërend van dagelijkse operationele zaken tot strategische verdieping en koers uitzetten voor de komende jaren. “Juist vanwege de omvang kan ik op vele van die vlakken een forse bijdrage leveren en dat geeft energie. Ensur is het afgelopen jaar flink gegroeid naar nu bijna honderd mensen in België en Nederland gezamenlijk. En ook de komende jaren is verdere groei en uitbreiding voorzien, zowel qua mensen, qua klanten en qua proposities voor deze klanten.

Energie die versterkt wordt door het fantastische team waar ik onderdeel van uitmaak, een goede mix tussen jong en ervaren, met alle groei- en leermogelijkheden die dat over en weer biedt. Ik begeleid graag onze startende consultants, dat vond ik in het verleden als manager ook altijd al gaaf om te doen. En tegelijkertijd leer ik zelf ook weer van hen. Je kunt dus stellen dat ik heel blij ben dat ik me ‘Ensuree’ mag noemen. Ook dit jaar zijn we op zoek naar mensen die ons team komen aanvullen en versterken. Naast Pensioen en Leven zijn we namelijk recent ook een Non-life tak gestart en rollen we verderop in dit jaar dienstverlening op het terrein van Governance, Risk en Compliance uit. Voor al deze loten aan de mooie Ensur-stam zoeken we goede mensen. Neem contact op als je interesse hebt, we gaan graag met je in gesprek!”

Meer over testimonials

Terug naar overzicht