Terug naar overzicht

Neem een kijkje in het werkende leven van Sarissa van Veenendaal

In dit artikel vertelt Sarissa van Veenendaal over haar werkzaamheden bij haar klant en voor Ensur.

"Mijn werkzaamheden bij mijn huidige opdrachtgever zijn verdeeld over twee projecten: ten eerste ben ik betrokken als tester in het project dat gericht is op het transformeren van het huidige pensioenadministratiesysteem naar een systeem dat voldoet aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Ten tweede vervul ik de rol van business analist in het project dat de bestaande en nieuwe uitvoeringsprocessen analyseert en verder verfijnt. Mijn collega Maarten Leurs leidt dit project. Het is tof om samen met een Ensur collega te werken aan het creëren van waarde voor de klant!

Mijn werkervaring van de afgelopen jaren komt bij beide projecten uitstekend van pas. Ik heb bij diverse pensioenuitvoerders gewerkt, waardoor ik bekend ben met uiteenlopende pensioenadministratiesystemen en uitvoeringsprocessen. Daarbij heb ik mijn Wft diploma’s op zak en mij verdiept in de nieuwe pensioenwet. Deze kennis helpt om een opdrachtgever zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Uitdagingen Wtp

Toch zie ik nog de nodige uitdagingen in het kader van de Wet toekomst pensioenen, met name vanuit mijn ervaring in de pensioenuitvoering. Pensioen is voor deelnemers vaak een complex onderwerp. Het begrijpelijk overbrengen van de Wtp zal ongetwijfeld een grote uitdaging vormen, zowel voor deelnemers als voor de interne organisatie. Het zijn uiteindelijk de medewerkers in de uitvoering die het straks moeten gaan doen. Ik vraag mij af of daar voldoende aandacht aan wordt besteed.

Wat doe ik bij Ensur?

Ook de kennis en vaardigheden die ik op doe binnen Ensur zelf, zet ik in bij mijn opdracht. Bij Ensur houd ik mij bezig met hele uiteenlopende taken. Dit jaar heb ik mij bijvoorbeeld beziggehouden met de organisatie van ons allereerste netwerkevenement en het onboardingsproces van nieuwe collega's. Juist de vaardigheden die je hierbij opdoet, dragen bij aan je professionele groei. Dat maakt mijn werk bij Ensur zo boeiend, omdat je de kans hebt om te leren van Ensur collega's bij de klant en intern!"

Is werken als consultant ook iets voor jou? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Meer over testimonials

Terug naar overzicht